laupäev, 16. mai 2009

Dragonball Evolution (2009)



Minu kui animefänni jaoks oli Akira Toriyama vaat et eepilisel manga- ja animesarjal põhineva Dragonball Evolutioni vaatamine peaaegu kohustuslik ning lõpuks sai see ka tehtud. Lootused muidugi kõrgel ei olnud, sest teadmine, et projektist head nahka ei tule, oli juba paljudel ammu enne esilinastust olemas. Aga et film isegi halvemaks osutus kui arvasin, oli küll üllatuseks.




Muidugi tuleb igasuguse koomiksil või raamatul põhineva filmi juures silmas pidada algmaterjali. Just nimelt vaataja seisukohast võttes - kui oled lugenud, siis tahes-tahtmata hakkad sa kahte erinevat teost üksteisega võrdlema ning enamjaolt kukub kaalukauss sinna algversiooni poole. Umbes nagu Harry Potteri raamatud versus Harry Potteri filmid - kivi võidab käärid, käärid võidavad paberit, paber võidab kinoekraani. Sarnase efekti tõttu suutsin enda jaoks ära rikkuda näiteks Watchmeni filmi (aga sellest kunagi hiljem). Dragonball suutis mõnes mõttes sellest osast isegi üle olla, kuid seda mitte sellepärast, et ta oleks samm-sammult algversioonist kinni pidanud, vaid seetõttu, et vanast loost jäeti alles vaid hädavajalikud riismed ning muu osa vägistati lihtsalt sinna külge, umbes nagu pusletükk, mis oma kuju pärast vastavasse kohta ei sobi, aga mille kangekaelsem tolgus kasvõi rusikaga kinni taob.




Lugu oli mulle juba varem teada, kuna enne filmivaatamist sai PSPl mängitud filmi mänguversiooni, mis kujutas endast igas elemendis kehva kaklusmängu. Samas ei arva, et oleksin suutnud loost "värskena" midagi rohkemat leida, sest olgem ausad, sitast saia ei tee. Eepilisusest on asi kaugel ning kõik see fun ja action, mis varem oli, on asendunud imala hollywoodiliku möga ja klišeedega, halva näitlejatöö, magedate kaklusstseenide ning üleajavate eriefektidega, mis teevad filmi kirjumaks, kui vikerkaarelipud homoparaadil. Oli Matrixit, Karate Kidi ning muud jura, kaasa arvatud killuke ärakulutatud nohikustsenaariumi, kus klassi klounist saab klassi kuumima tüdruku peika. Muid kiimanalju tehti kah.



Positiivseid külgi mina ei leidnud, võib olla nad olid seal, kuid sel juhul nii ära peidetud, et ka luubiga raske leida on. Master Roshit kehastanud Chow Yun-Fati õhulis-perverssed veidrused kergitasid võib olla kergelt suunurka, kuid sellega ka asi piirdus, ülejäänu oli lihtsalt juustuselt halb.

3/10

1 kommentaar:

sticka ütles ...

haha, priceless arvustus :) :P :D XD