neljapäev, 14. mai 2009

Cat in the Brain (1990)


Võimas, eeskätt horrorfilmide lavastaja, kes katsetanud ka erootiliste ja humoorikate töödega, Lucio Fulci, mängib selles filmis iseennast. Cat in the brain on suhteliselt verine teos, palju toorest vägivalda, nugasid, kirvest jms, leidub ka ohtralt maga raiutud või lõigatud päid. Film läheb vahepeal üsna sürriks kätte ära, kuna ma alguplaani kohaselt küll ei tee vahet, mis on reaalne või mis kellegi ettekujutus või mis hoopis filmimisprotsess. Cat in the Brain pakub itaalia horrori fännidele verd ja head süžeeliini, kahjuks jääb aga vajaka oskuslikumast näitlejatööst ja heliefektidest. Ei ütleks, et see on hea väljendada õudu kasutades üht ja sama naise kisa, hala ja nuttu korduvalt filmi jooksul. Samuti polnud just släshimise efektid nii reaalsed kui võinuks, kuna oli kuulda nagu löömist või siis pigem mingit eriskummalist saundi, jäi puudu realistlikust helitööst. Naljakas oli ka üks, koht, kus surnud naine (pidi ometi olema surnud ju) pilgutas silma. Samuti üks seik, kus Fulci prillidelt peegeldus kaameramees ja võttegrupp. Ei tea eelarve kohta väga paljut, aga võib öelda, et see film jäi alla nii mõnelegi ta eelmisele meistriklassi kuuluvale teosele. A ja mis puutub kassidesse, siis filmi lõpuosas võib ühte isegi et silmata ka. :)

Süzeest nii palju, et Lucio Fulci hakkab ära pöörama oma uue õuduka filmimise ajal, tegelikult ei saanudki ma aru, mitmest eri teosest seal juttu tuli, kuna alguses oli mingisugune brutaalne ja seksistlik natsifilm tal käsil, aga hiljem mingi sarimõrvari jutustus. Pärast esimesi viirastusi, kavatseb Fulci minna psühhiaatri vastuvõtule, seda ta ka teebki, mispeale arst
soovitab tal endale kõik oma teosed tuua ülevaatamiseks, et siis ta saaks aimu, mis Fulci peas tegelikult toimumas võib olla. Pärast nädalapikkust filmide vaatamist avastab psühhiaater endas jõhkra ja sadistliku mõrvari, muidugi teised ei tea seda peale vaataja. Nõnda edasi võib näha erinevaid Fulci veriseid mõttekäike ja verdtarretavat psühhoosi, mis pajatab kõike muud kui lastemuinasjutte. Hindeks paneksin võibolla ainult käputäie, aga storyline päästis osalt selle filmi, arvustus üsna tavapärane ja lühike, viitsimatusest 90ndate shiiti promoda. Lõppkokkuvõttes 5 / 10.


Tahaksid sa endale ka sellise nimega jahti?!

Lucio Fulci oma noore ja kauni austajaga jahi peal.


Ülal siis mingi kaikaga lüüa saanud (vuntsidega?) naine, kelle peal me näeme elavat näidet meisterliku Lucio Fulci loodud gore'i lummavast paitusest.


Vaglad löömas tantsu kellegi mädanenud liha peal, ilmselt oli tegu näoga, nagu võiks arvata nägemiselundi järgi keskosas.


Naine, kes pilgutas silma seal, kus poleks pidanud.


Kuhu kadus üks mahlakam tükk liha, kas tõesti potsatas otse praepannile?

Lõppu midagi lõbusat ka - paljas naine duši all.

1 kommentaar:

J ütles ...

Fulci film, mida kannab tugev süžee? Tõsijuttu räägid või? Minul tekkis küll huvi.