laupäev, 20. juuni 2009

The SpongeBob SquarePants Movie (2004)

Mõnusa vahepalana igasuguse muu märuli vahele sai esmakorselt ära vaadatud Käsna – Kalle täispikk film, mis oma olemuselt midagi säravat ja uudset ei pakkunud, kuid sellega mööda veedetud pooltteist tundi ka taga ei igatse. Lugu, nagu kollasele nuustikule kombeks, ei ole mitte midagi erilist, kõigest kurja Planktoni järjekordne plaan varastada Härra Krabi burgeriretsept, mille tulemusena peavad Käsna–Kalle ja Patrick asuma ohtlikule missioonile, et Härra Krabi elu päästa. Roadmovie, yeah!



Kõikidel, kes arvavad, et svammi ja meretähe seiklused kõigest lastele on mõeldud, tuleb film ära vaadata ning oma seisukohad ümber muuta. Labase lastehuumori kesta all lahatakse palju sügavamaid teemasid, nagu näiteks alkoholism ning selle mõjud igapäevaelule, homoseksuaalsus ning kartus “kapist välja tulla”, kõik muu perverssus ning selle avalik demonstreerimine ja nii edasi.



Üllatusi oskab film veelgi pakkuda, eesotsas näiteks näitlejate näol. David Hasselhoffi pole just raske filmi käigus ära tunda, eelkõige just seetõttu, et ta iseennast mängib, kuid Alec Baldwini kehastatud hitman tuli küll üllatusena. Vahi kuskohast seda venda juba leida võib. Oleks vaid Samuel L. Jackson samuti kaasa teinud, oleks meil täielik jackpot. Samuti annab ühele mereneitsile oma hääle Scarlett Johansson.



Kokkuvõtvalt on tegemist meeltlahutava tükiga, millest võib sügavama süvenemise järel leida midagi igaühele. Või mitte. 6/10

2 kommentaari:

Soprano ütles ...

10/10

ruut ütles ...

Kuigi ma võin 9te ja 8tega kohati pillama hakata, siis 10t punkti üritan ikka säilitada filmidele, mis mulle tõelise elamuse pakuvad. Lisaks oli KäsnaKalle film mu maitse jaoks selliste keskpäraste osade tasemel kahjuks. Ei olnud päris seda särtsu. Kalmerit näidati ka liiga vähe.