reede, 12. juuni 2009

Terminator Salvation (2009)


Kuna peale uue Termika filmi kinodesse jõudmist olid mitmed blogid metallihõngu täis, siis tuli ka endal tahtmine asi ära vaadata, kuigi film ei olnud absoluutselt minu huviorbiidis ja enne Star Trekki nähtud treiler ei imponeerinud nii nagu peaks - ehk siis, treilerit nähes ei tekkinud tunnet nagu oma seksuaalsust avastaval varateismelisel poisil, kel peaaegu iga asi masti kergitab. Seega selles mõttes oli küll Termika treiler kerge erekatapja. "This war ends tonight" või "The beginning of the end". Oh yeah, real fucking original!


Paljudes kohtades läbikäinud fakt, et Christian Bale'ist olevat rohkem ekraanil säranud Sam Worthington, leidis tõepoolest kinnitust, kuigi see tulenes ka tõenäoliselt sellest, et peale seda kui Bale'ile Marcuse (ehk Worthingtoni) rolli pakuti, leidis too, et Connor on talle palju sümpaatsem ja seega hakati kibekähku stsenaariumit näperdama, et Bale rohkem ekraaniaega saaks. Ju siis loksus asi korralikult paika, sest stoori masinate ülemvõimust iseenesest mulle istus ja ega selliselt popkornikalt rohkemat ei oodanud ka. Kahju ainult, et popkorn ostmata jäi.


Aga kurat, vinguda tahaks ka ikkagi. Ei olnud ta ju täiuslik film ning leidus hetki, mis lausa närvidele käisid. Üks ja tõenäoliselt häirivamaid asju (minu jaoks, igaks juhuks mainin ära) oli Arnie himself. Muidugi on ju tore vanade filmide tunnusmärkidega möllata ja see Bale'i "I'll be back." oli tegelikult ikka kuradi lahe asi, mis tõi vast igal vaatajal naeratuse suule ja oli kosta heakskiitvat naeru, aga computer generated Arnold pissed me off noh. Tõenäoliselt selle tõttu, et kolmas osa (mida ma siiski täielikult näinud ei ole, kuna ta ->) imes. Kindlalt mingi mindfuck teema, allasurutud lapsepõlvetrauma, mis tekkis kui Lasteaia võmmi nägin.

Kokkuvõttes selline hea meelelahutus, aga mitte midagi sellist, mille jõudmist DVD plaadile ootaksin. Lisaks varjutas elamust ka fakt, et enne kinoretke olin just ostnud kriminaalselt odava hinna eest Hot Fuzzi ja Shaun of the Deadi DVDd. Fuck yeah, raisk! 6/10

Half man, half amazing.

1 kommentaar:

Ra Ragnar Novod ütles ...

Arnoldist polnud mul sooja ega külma. Läksin vaatama teadmisega, et tegu on pms uue filmiga, millel seost varasematega on vähe. Meelelahutuse tase on filmil kõrge, aga meeldis ka uus seeria suund ja sisuarendus koos kõigi ajaliste ja faktiliste vigadega, mille üle saab palju nuriseda. Eks need just hinnet alla kiskusid, kuna ei suudetud Termikate teemaliinidega koos püsida.