teisipäev, 2. juuni 2009

Hot Fuzz (2007)

Peale seda kui Shaun of the Dead vaadatud sai, tirisin kohemaid alla sama tiimi filmi Hot Fuzz, mis võtab paraja mõnuga ameerika märulifilmide kallal. Laias laastus räägib film loo ülimalt innukast töönarkomaanist politseinikust, kes saadetakse Londoni tänavatelt vaiksesse maakohta, kuna tänu temale on kogu ülejäänud jaoskond halva valguse kätte sattunud. Nagu arvata võib pole aga uues külas agaral võmmil mitte midagi teha, kuid üsna peagi leiab aset mõrvajuhtum, mis küla keema paneb.



Nagu ka Shaun of the Deadil, on ka Hot Fuzzil omad probleemid. Iga loll oskab juba peale paarikümneminutilist vaatamist ära öelda, milline stseen põneviku lõpuminutitel aset leiab ning sellega seoses ka kes mõrvadega seotud on. Õnneks on see vaid pisiasi ning ei takista nautimast hetke, mil Simon Peggi kaks saapatalda kohtuvad ühe vanamutikese näoga või Timothy Daltoni tegelaskuju häbematuid märkusi mõrvade kohta.



Kuna ei tahaks kahe filmi vahel kumbagi eelistada, siis saab ka võmmipõnevik sama palju punkte kui zombiekomöödia. Igatahes on tegemist filmidega, mis on nii head, et tekib raskusi vajalike sõnade leidmisel. 8/10.


Kommentaare ei ole: