teisipäev, 30. juuni 2009

Jason and the Argonauts (1963)

Jason and the Argonauts on mõnus 60ndate seiklusfilm, mis ei jäta ilmselt külmaks ka Vana-Kreeka mütoloogia- ja ajaloohuvilisi. Film, mis kasutab stop-motion efekte paremini, kui mõni tänapäeval vändatud film arvutianimatsioone. Filmi vastu tekkis mul huvi, kui kunagi sain selle movie score'i endale, sämplisin sealt biidimaterjali ka kohe, ülivõimas muusika mängib taustaks, Bernard Herrmann ikkagi raisk. Filmi üks meeldejäävamaid repliike Jasonilt oleks - "The fewer who go, the less can get caught. Now what's the fewest you can think of?" Ja Zeusilt üks meeldejäävamaid oli - "You really must learn to win without cheating... or to at least lose gracefully."

Loost nii palju, et peategelane Jason(Todd Armstrong) saab jumalatelt ülesandeks püüda kinni kuldne villak ja ta peab selleks teise maailmaotsa minema. Jason ajab kokku kamba vägilasi ja asutaksegi teele. Tee peal tuleb võidelda lugematute vastastega. Seiklus saab väga põnev ning kogemusrikas olema.
Nagu eelpool juba mainitud sai, siis filmimuusika on viimase peal. Stop-motion jättis ka hea mulje ning näitlejatööd olid mõnusad, lisaks see maastik ja kaameranurgad. Minu silmis on see vaieldamatult "oma aja" kindel kassahitt ja suursugusus kinolinal. Vähem juttu, rohkem pilte. 8/10

Keskel karvase rinnaga vägilane Herakles(Nigel Green).

Zeus(Niall MacGinnis) ja Hera(Honor Blackman) mängimas süütukest lauamängu Jasoni eluga.

On's see lambavill?! Ei ei ei, see on hoopis THA kuldne villak!

Oi bläää, aluspesu paistab. wet panties! WET PANTIES!! x)

In Love, yo!
Magic Powers..healin' n shit. Medea (Nancy Kovack)

Jason kirelõõmas või noh löömahoos pigem. xD

Talos katsub pulssi. LOL

"Kill them all!!!"

Thank you Jesus.. oh I mean Neptunus! Thanks for holding the rocks apart!

Ma lihtsalt ei saanud Heraklese mõjuvõimsaid grimasse tähelepanuta jätta.

Ja lõpuks ka tiitelleht ehk title screen.

1 kommentaar:

Ra Ragnar Novod ütles ...

Kutsun mängublogiga liituma http://mangumaania.blogspot.com/