reede, 26. juuni 2009

Boss Nigger (1975)

BOSS NIGGER on Jack Arnoldi lavastatud film, aga millele pani käe alla peategelane ehk staar Boss (Fred Williamson) ise, kirjutates ning kaasprodutseerides tervenisti selle blaxploitationi teose. Soundtrack oli ülimõnus, 70ndate souli- ja funki-hõnguline. Heliefektid olid kahjuks haledad, eriti kui keegi valust oigas, siis oli aru saada, et tüüp hingab mikrisse stuudios kuskil ja see oigamine on palju valjem, kui ta muidu näiteks räägiks vms. xD. Huumorit jagub. Rassistlikke nalju leidub ka pea igal nurgal, eriti priceless on see, kui peategelased linna ratsutavad ja näha valge linnarahva näoilmeid. Kuna filmis eriti seksi ja vägivalda ei leidu, suht verevaene värk, siis peab tõesti huumori ja 70ndate vaimustusest filmi lihtsalt sujuvalt läbi vaatama. Mõnus dialoog oli ühe valge naise, kooliõpetajanna Miss Pruitti(Barbara Leigh) ja Bossi vahel, kui mustamehesse armunu tahtis, et mees ta kaasa võtaks kui kõik jamad läbi saavad, siis Boss andis väga konkreetselt korvi talle:
"thanks school teacher but a black man's got enough problems without a white woman following him around" ROFLMAO!

Lugu kahest mustanahalisest pearahakütist, ühel nimeks Boss ja teisel Amos (D'Urville Martin), kes ratsutavad väikelinna, et leida tagaotsitavast kurikael Jed Clayton (William Smith), avastades, et linnas šeriff puudub ja nemad paistavad ainsate tõsiste relvakangelastena teiste seas välja, siis otsustavad nad valgenahkse linnapea üle kavaldada ja soovitud ametiposti asuda. Amosest saab Bossi abišeriff, kes kõiki rassiste ja (black-law seadusevastaseid) korrarikkujaid trellide taha paneb. Kuna Boss ja Amos on tapnud 3 Jed Claytoni meest, siis on ilmne, et Jed otsib kätte maksu ja ratsutab oma poistega linna, kuna tüübid on suht kiimas tavaliselt, siis rabavad nad kõiki naisi, keda käeulatuses võib näha kohe ka hobuste peale kaasa. Vägistajad raisk. Edasi läheb film suht hoogsalt ja väga põnevalt. Tasub vaatamist. Ütleks, et üsnagi keskpärane blaxploitationi film ja kahju, et suht veretu, aga kõlbab meelelahutuseks küll (juhul kui otsida VHSi asemel DVD versioon üles, st osta, kindlasti osta jah, sest piraatlus on ikka liiga bääd äss šiit). 6/10

Animal Planet ja Hobused, hobused, hobused!!! HO-BU-SED ...H O B U S E D

Hobune kappab nii, et tolmab tee, sest ta on minu hobune!

"Go to hell Mr. Nigger!". Posteril nähtud Bossi relv on päris ilusa augu jätnud kaabaka õlale. xD

Linnapea Griffinil (R.G. Armstrong) on veits raha ka täna kaasas, a selge see, et Edgaril on tavaliselt ikkagi rohkem nutsu taskus.

Boss otsustas testida valge naise suudlemisoskusi. Naine ise ütles: "I dont judge a man by his deeds nor his skin color". Kahjuks väga rahmeldamiseks ei jõutud.

Abišeriff Amos näitab, mis relvaga veel teha saab.

"He's so bad, they call him Boss, he's the Boss, Boss Nigger!" - theme song.

Clara Mae(Carmen Hayworth), Bossi armastatu, otse pesemast tulnud. El Šokolaate!

2 kommentaari:

Kalmsten ütles ...

Kust said selle, ma paar aastat tagasi armusin sellesse posterisse ja otsisin filmi torri,aga tulutult.
proovin nüüd uuesti torrenteid lahkama hakata.

sticka ütles ...

isohunt