reede, 16. aprill 2010

Fantastic Mr. Fox (2009)


Fantastiline Härra Rebane oli tõepoolest üks nendest animatsioonfilmidest, millele viidates tasub kasutada sõna "fantastiline". Juba fakt, et loojad otsustasid stop-motioni kasuks, andis filmile palju juurde ning on üks neist külgedest, mis aitab tal massist erineda. Muidugi, vähesed filmid on täiuslikud ning kahjuks ei olnud Fantastic Mr. Fox nende seas; oli asju mis vaatamise ajal natukene kripeldama jäid, kuid õnneks oli tegu vaid pisiasjadega ja suurema plaani elamust ei rikkunud. Lugu oleks võinud pisut fantaasiarikkam olla ja osa tegelastest tundusid välja arendamata, samas ei oska aga teatud elemente teises keskkonnas teist lugu järgides ning teiste tegelaste esituses ette kujutada.

Nimekaid näitlejaid filmist leidus, kuigi nii mitmegi puhul jäi nende esitus tagasihoidlikumaks, kui arvata võis. Sellele vaatamata oli heliline pool igati tasemel ning näitlejad suutsid loomulikuks jääda, justkui oleks rääkivad loomad igapäevane nähtus. Huumorit jagus ning oli tore vahelduseks näha ka sellist filmi, mis ei olnud treilerisse kõiki oma paremaid palu toppinud ja siis ülejäänud filmi kuivale jätnud; asi tundus rohkem vastupidine olevat ja parajaid pirne loobiti vahel ikka lausa kamaluga. Tegemist oli ühe igati südamliku looga.

Kas filmist ka mõni tugevam tarkusetera leidus, seda oli juba raske öelda; eks ta oli rohkem selline meelelahutusfilm, mis läks mööda käidud radasid, mille kohaselt "erinev olla on hea, "hoia oma pere ja sõpru" ja muud säärast. Aga ega see ei takista inimesi IMDB boordiel diskuteerimast ja arutamast, et kas väike rebasepoiss oli homoseksuaal või mitte. 8/10

It's groundhog day!

Kommentaare ei ole: