reede, 22. jaanuar 2010

Püha Tõnu Kiusamine (2009)

Püha Tõnu Kiusamine (2009)

No seekordne Veiko Õunpuu teos jäi ikka kõvasti eelmisele alla. Kui Sügisball (2007) oli musta huumoriga pärjatud tõsine suhtedraama, siis PTK on midagi nagu musta ja valgega mäkerdatud, sünge ja diip, elu ja surma üle mõtisklev tragöödia, läbi küll heavalgustuse ja huvitavate kaameranurkade, aga samas eluigava muusikaga (v.a koht, kus vahetult enne Herr Meisteri kõne tekib vägev kidrakäik sisse). Aga kuna filmi on raske jälgida, kohati selle venivuse tõttu, kohati lihtsalt värvivaeguse, siis kõlbab siia öelda samamoodi nagu Ott Sepp ütleks: "See on must-valge film ja vaataja ei saa midagi aru." LOLs. Üsna pull koht on kohe alguses, siis kui üks jõmm sõidab oma ziksi sodiks. Teine WTF-ROFLMAO koht on siis, kui rikaste ja jõukaste dinnerparty'l akna taha ilmub üks boms, kes tahab midagi, keegi ei tea mida, aga keegi tuleb geniaalse mõtteavalduse peale, et kui anda prügikollile kord juba midagi, siis jääbki käima (aga see stseen ise on priceless noh, seda lihtsalt peab nägema). MUST SEE!!! xD


Lugu siis sellest, kuidas ühe keskealisest keskastmejuhi, kelle nimi on Tõnu Ploomipuu (Taavi Eelmaa), elu läheb üha sügavamaks ja keerulisemaks. Tema naine (Tiina Tauraite) satub ta sõbra (Hendrik Toompere Jr.) kätte, ta ise leiab endale uue tüdruku Nadešda (Ravšana Kurkova) ja sel samal teekonnal veab ta päris mitut surnud koera, käib läbi igast huvitavate ja vähemhuvitavate tegelaste nina alt, õpib elutarkusi ja passib niisama tühja ka.
Film on küllaltki sürrealistlik, sellest tingituna, aga ka üsnagi ekspressiivne. Kuid minult midagi väga head loota pole, kuskil 7/10.

HAWT! X)

Vana hea lõõtspillideühingu shiiit. "Ei tegelt, kas tõesti, seal on mu tüdruk vä?", küsis Tõnu iseendalt, retooriliselt ja ilmekalt, istudes spandex-pükstes pingil, varastatud dressipluus ülal (jes, isegi hinnasilt oli küljes, selja pealt näha ju). LOL.

Isa matustel, ristikandja.

Surnud koer ei taha tegelikult saada paitatud, vaid pigem järellohistatud või seljasveetud.


Hannes Kaljujärv, näljasena. adnke mulle LIHAA!!!

Igavese tule rüppe viiv trepp.

ZIKS is COMIN' ..

TULETRÕJESTAAP põleb??!! Miks sa seal siis oled?
"Coz Im The One, who's bangin' yo WIFE, you fuck..although you look like an angel.. " WTF?!

Jumalikud kõnnivad mööda seinu, kui nad pöörduvad kuratlikeks. AKA Kirikuõpetajast ämblikmeheks vol. 1

Naaberküla Mootorsae Äss. H.H. xD

Kas ma võin proovida sisse.. ?? Aga on sul midagi alla panna, ... , a no olgu, ma siis annan oma valge mantli, istu selle peale. Bwuaahhahahaa. lols.

2 kommentaari:

J ütles ...

Mitte, et sõnad "tõsine suhtedraama" selle va Sügisballi vastu suurt huvi tõstaks.

sticka ütles ...

Sügisballi näol on tegelikult tegu rohkem musta komöödiaga.