esmaspäev, 16. november 2009

Saw V (2008)


Maraton läbib lõpumeetreid, sest peale tänast posti on jäänud ainult üks film veel. Kuid enne seda, kui asume hetkel kinodes jooksva uusima osa juurde, lahkame kiirelt ära veel viienda osa, mille oma olemuselt võib asetada neljanda filmiga samale pulgale - ei midagi uut ja huvitava, samas ei midagi sellist, mis täiesti vaatamisisu ära võtaks. Selline käib kah film.


Lugu jätkab täpselt sealt, kus ta eelmisel korral pooleli jäi. Seekord asub uut Jigsaw jälitama (või õigemini jätkab oma tööd) uurija Strahm, kes suudab endale seatud lõksust välja rabeleda ning peale seda kui ta uurimisest eemaldatakse, võtab ta õiglusejagamise oma kätesse ja suudab uuele Jigsawle mõnuga kandadele astuda. Samal ajal võitlevad enda elu eest järjekordsed viis inimest, kes kõik olid süüdi ühes teatud tulekahjus ning mille eest vana hea John Kramer otsustas neid juba ammusest ajast karistada. Katsed on karmid nagu alati ning gore ja muu kaasnev vägivald on taaskord kenasti esindatud.


Loos on vähem twiste kui enne ning midagi väga erilist ei tulegi pähe. Paha oma palka ei saa, head saavad surma, kassi ja hiire mäng jätkub ja nii edasi, ja nii edasi. Ausalt öeldes on sari ennast juba ammu ammendanud, kuid ajudeta fännide hordid, kes iga aasta oktoobris ennast kinodesse veavad garanteerivad selle, et keskpäraste filmide tootmine jätkub ja mitte ükski neist ei küündi esimese tasemeni. 5/10

P.S. Meagan Good oli selles filmis totaalselt hawt!

Kommentaare ei ole: