teisipäev, 12. juuli 2011

Foxy Brown (1974)

Foxy Brown (1974) on selline aeglase-tempoga-kiiremasse-faasi-liikuv blaxploitationi tükike, mida tasub kõigil selle Blax-movementi jälgijatel ning fännidel kindlasti vaadata, sest et tegevus kulmineerub üsnagi ootamatult, julgeks lubada. Veel liigitatakse seda teost üheks esimeseks tugeva ja iseseisva naiskarakteriga filmiks. Heliribaks on Willie Hutchi poolt üles köetud funk, mis ei jäta just külmaks. Lisasin siia väiksed Foxy venna mõtteterad, mis iseloomustavad küllaltki hästi tolleaegset mustanahaliste kogukonda.
Link: "Foxy, look I'ma black man, and I dont know how to sing and I dont know how to dance and I don't know how to preach at no congregation and I'm too small to be a football hero and I'm too ugly to be elected mayor, but I watch TV and I see all them people in all them fine homes they live in and all them nice cars they drive and then I get all full of ambition, now tell me what I gotta do with all this ambition I got?!", mispeale Foxy vastab, et ei taha, et ta vend vangis lõpetaks. Link - "Baby, jail is where some of the finest people I know are these days!"

Film siis õelapoolsest afroameerika chickist Foxy Brownist (Pam Grier), kes üritab oma mehe tapmise eest kätte maksta narkootikumide ning eskorttüdrukutega äritsevale paarikesele, Steve-ile (Peter Brown) ja Katherine-ile (Kathryn Loder). Tegevust jätkub ning nalja saab. Päris pullid olid lesbibaari võitlusstseenid ning kohtunik Fentoni (Harry Holcombe) alavääristamine, küll aga ei saa ma mööda vaadata neist kohati igavatest mainstream-kino-minutitest, mis rikuvad üldpilti (võinuks olla rohkem lööklauseid ja teravamaid ütlusi), kahandades sealjuures mu algset hinnangut, seega 6/10.

She's superbad.

N the name of the game is HAND IN YO FACE!

Ooopsy daisy, forgot to pick my Daisies.

BOOM! headshot! Oh n twice!

Now handlin' a sawed off shotgun takes a lot of nerve, so . . .

Boijonjonjong, sumthin's up... { S L A P! }

Must finish dis Taco. Bell! (then iCan haz anotha1)

But, Judge, 1 fo me 2. No! you gets zero!

Shaved armpits FTW! OMG

Fearful eyes

Kommentaare ei ole: