laupäev, 13. märts 2010

Alice in Wonderland (2010)


Alice'i eelmisest käigust Imedemaale on möödunud natuke aega ning temast on saanud 19 aastane tütarlaps. Tema ema on nõuks võtnud ta mehele panna, kuid enne kui Alice jõuab oma potentsiaalsele peigmehele vastuse anda jookseb ta taaskord valge jänese järel auku, mis ta Imedemaale viib. Ning jumal tänatud selle eest, sest kõik see vähene aeg mis inimeste maailmas mööda sai saadetud oli niivõrd igav, et jää või magama. Lisaks sellele oli juba esimeste minutitega kõik sassis, sest film oma olemuselt oli midagi remake'i ja järjefilmi vahepeal. Seetõttu olid pooled inimesed võõrad ning nende roll arusaamatu. Ja ega seal lõpus asi paremaks ei läinud. Tsiteerides Nostalgia Criticut: "Explain, movie, explain!"


Igavusfaktorile andis tuure ka muidugi see, et Mia Wasikowska näol oli tegemist paduigava Alice'iga. Samuti ei mõjunud ka Anne Hathaway valge kuninganna tegelaskuju oma pideva pilvesoleku moega eriti põnevana. Kuigi ülejäänud näitlejakaart oli suhteliselt aksepteeritav, siis nende tegelaskujud tundusid kõik enam-vähem lõpuni arendamata olevat.

Visuaalne pool oli taaskord selline Tim Burtoni narkotrippi meenutav, kuid millest ma vaadates puudust tundsin, olid 3D efektid mis ka mingitki silmailu pakuks. Ma vahepeal juba jõudsin ära unustada, et tegemist on 3D filmiga ning eks ta midagi juurde ei andnud kah. Imedemaale sattudes juba hakati mängima, kuid nii kiirelt nagu see hakkas, nii kiirelt see mängimine ka lõppes. Sellegipoolest oli ka ilma 3Dta asja kena vaadata, eriti meeldis mulle punase kuninganna mängukaardisõdurite disain.


Kokkuvõtvalt oli tegemist küll toreda filmiga, aga kahjuks oli elamus niivõrd keskpärane. Oleks oodanud paremat. 5/10

2 kommentaari:

Supreme Creature ütles ...

Nii napisõnaline ülevaade.

Kas panid tähele, et pärismaailma karakterid peolt ja filmikarakerid olid ühed ja samad. Nt punapeast peigmees oli punase kuninganna must sõdur.

Kes oli Alice ise imedemaal?

ruut ütles ...

Ei tulnud rohkem sõnu jah, ega ta polnud sedalaadi film kah. Ise olin küll uhke, et pikem kui viimasel ajal kombeks on olnud.