reede, 29. mai 2009

Shaun of the Dead (2004)

Shaun of the Deadist olin juba enne vaatama asumist kuulnud peamiselt ainult häid jutte ning kui enamjaolt võib kõrgete ootustega vaatama asumine sitasti lõppeda, siis tänu kõikvõimalikele jumalusikoonidele ja kellele iganes veel seekord asi nii ei olnud ja sain nautida igat hetke ega pidanud mõtlema, et „see on ju sitt film?!“ Selline täiesti muhe teos, millega mõnusalt nädalavahetust vastu võtta.


Lugu ise on mõnusalt absurdne. Shaun on täiesti tavaline mees, kellel on uskumatult vilets päev. Ta korterikaaslane vingub ta sõbra pärast, kes on ilge põrsas, ta on kõige vanem mees töö juures ning tagatipuks jätab ta tüdruk ta maha. Iga tavaline tüüp mõtleks, et alates homsest saab kõik ainult ülesmäge minema hakata. Kahjuks aga seekord nii ei ole ja müstilisel kombel nakatub enamus Londonist...zombieviirusesse?


Film viskab kõikide zombieõudukate pihta ikka mitu parajat kinnast, tõmmates neile vett peale, pannes neile jalga taha ning lüües neid jalaga perse, neid samal ajal naeruvääristades kui ka ülistades. Üldse tekkis tahtmine kunagisi ammuseid mälestusi zombiefilmidest värskendama hakata ja ära vaadata kõikvõimalikud ajukiimatsejate seiklused.


Igatahes oli tegemist päris muheda filmiga, kahjuks hakkas ta ennast vahepeal liiga tõsiselt võtma ning huumoritegemine asendus peredraamaga. Õnneks heastati see Queeni taktis zombiede peksmisega. 8/10

Imhotep, Imhotep...

Kommentaare ei ole: